Taller de transparència per a entitats no lucratives

La Regidoria Delegada de Transparència i Govern Obert i de l’Ajuntament de València ha fixat com una de les seues prioritats l’adopció de mesures i accions amb l’objectiu de millorar la transparència de la gestió pública del Ajuntament de València i del seu Sector Públic, fomentant la cultura de la transparència no solament en l’àmbit de l’administració pública, sinó també en el
de la societat civil organitzada.

Les associacions i entitats no lucratives representen un element clau per a la cohesió social, per a la participació en els assumptes públics del municipi, així com per a la defensa dels drets de la ciutadania i en la construcció de xarxes de solidaritat i inclusió.

La societat civil organitzada és una peça fonamental per al desenvolupament de la nostra ciutat, sent imprescindible per a la transformació i l’apoderament social.

L’acompliment de la transparència per banda de les entitats que perceben ajudes i subvencions públiques, és ja una obligació normativa i un requisit imprescindible per poder accedir a qualsevol tipus de finançament públic.

Per ajudar a les entitats cíviques a desenvolupar i aplicar la transparència hem posat en marxa un Programa amb diferents projectes i línies acció com l’eina Transpar-Ent (http://valencia.transpar-ent.info) i la Guia de Transparència per a entitats no lucratives.

Oferim també uns tallers formatius sobre la transparència en les entitats no lucratives, que facilita la formació en transparencia dels responsables de les ENLs, així com la creació de col·laboració mútua entre entitats.

Per facilitar l’accés al taller, hem organitzat 3 edicions del taller i una sessió final de trobada, avaluació i compartició de la formació realitzada. Podeu elegir l’edició del taller que millor s’adapte a la vostra agenda:

Els tallers es realitzaran a l’Aula Informàtica SERTIC del Edifici de Tabaquera, carrer Amadeu de Savoia, 13 pati B, 46010 València.

Les dates dels 3 tallers són:

  • Grup 1: Dimarts 29 d’octubre de 10 a 13.30 hores.
  • Grup 2: Divendres 8 de noviembre de 16.30 a 20 hores.
  • Grup 3: Dimarts 19 de noviembre de 10 a 13.30 hores.

Cada grup té 20 places disponibles.

Per últim el dia 28 de noviembre es realitzarà una sessió final al Centre Municipal Joventut Algirós al carrer Campoamor, 91 46022 València, per a tots els assistents als tallers en horari de 17.30 a 19.30 hores, on es lliuraran Diplomes d’assistència per a tots
els participants.

Per inscriure’t punxa al següent enllaç: https://aegap.typeform.com/to/ytPRXD

Les places són limitades per la qual cosa distribuirem a les persones inscrites segons les seues preferències. En el cas de completar-se totalment l’aforament prioritzarem que almenys una persona per entitat puga assistir.

Esperant que estes iniciatives siguen del vostre interès, rebeu una cordial salutació.

Elisa Valía Cotanda

Regidora de Transparència i Govern Obert