Taller de transparència per a entitats sense ànim de lucre

La Regidoria Delegada de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana del Ajuntament de València ha fixat com una de les seues prioritats l’adopció de mesures i accions amb l’objectiu de millorar la transparència de la gestió pública del Ajuntament de València i del seu Sector Públic, fomentant la cultura de la transparència no solament en l’àmbit de l’administració pública, sinó també en el de la societat civil organitzada.

Les associacions i entitats sense ànim de lucre representen un element clau per a la cohesió social, per a la participació en els assumptes públics del municipi, així com per a la defensa dels drets de la ciutadania i en la construcció de xarxes de solidaritat i inclusió.

La societat civil organitzada és una peça fonamental per al desenvolupament de la nostra ciutat, sent imprescindible per a la transformació i l’apoderament social.

L’acompliment de la transparència per banda de les entitats que perceben ajudes públiques, és ja una obligació normativa i un requisit imprescindible per poder accedir a qualsevol tipus de finançament públic.

Per ajudar a les entitats cíviques a desenvolupar i aplicar la transparència hem posat en marxa un Programa amb diferents projectes i línies acció: l’eina TransparEnt (http://valencia.transpar-ent.info), la Guia de Transparència per a entitats no lucratives amb la col·laboració del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Fundació Horta Sud.

Per a iniciar el treball i avançar el més ràpid possible, hem organitzat uns tallers formatius sobre la transparència en les entitats sense ànim de lucre, que compta amb la col·laboració dels experts de la Fundació Horta Sud com a professorat del taller.

Per facilitar l’accés al taller, hem organitzat 3 edicions, repartides en horaris de mati i de vesprada. Pots elegir el taller que millor s’adapte a la teua agenda:

Els tallers es realitzaran a l’Aula Informàtica SERTIC del Edifici de Tabaquera c/Amadeo de Saboya 13, pati B

Les dates dels 3 tallers són:

Grup 1: Divendres 28 de setembre de 10:00 a 13:00

Grup 2: Dijous 4 d’octubre de 10:00 a 13:00

Grup 3: Dijous 4 d’octubre de 16:30 a 19:30

Cada grup té 20 places disponibles.

Per inscriure’t envia’ns un correu amb nom, cognoms, DNI/NIE, telèfon i nom de l’entitat especificant dia i horari escollit a somtransparents@valencia.es. Si tens dubtes telefona’ns al Servici de Transparència i Govern Obert (96 353 99 78).

Les places són limitades per la qual cosa distribuirem a les persones inscrites segons les seues preferències. En el cas de completar-se totalment l’aforament prioritzarem que almenys una persona per entitat puga assistir.

Esperant que aquestes iniciatives siguen del vostre interès, rebeu una cordial salutació.

Neus Fábregas Santana, 

Regidora de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana